28 januari, de dag van de privacy

Vandaag, 28 januari 2019 is de dag van de privacy. Deze dag is enkele jaren geleden in het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. Het doel van deze dag is om burgers beter te informeren over hun rechten als het gaat om het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties.

0 Comments6 Minutes

Read More

Opvallend! De Microsoft Windows Virtual Desktop

Misschien is het je ontgaan maar (zeer) binnenkort lanceert Microsoft haar Windows Virtual Desktop (WVD) dienst. Hoewel nog niet precies duidelijk is wanneer, naar verwachting Q1 2019, is er ondertussen al veel over gezegd en geschreven. In dit blog zet ik kort uiteen hoe de WVD propositie is opgebouwd, om in de komende weken meer aandacht te besteden aan de praktische toepasbaarheid.

1 Comment5 Minutes

Read More

Podcast aflevering 1 – De introductie

Iedere maand zullen wij een aflevering publiceren en deze eerste aflevering stellen wij ons voor maar ook Abram Schermer en de mensen achter Avensus Groep.

1 Comment1 Minute

Read More

Office 365 – niet alles is goud wat er blinkt

In een eerder gepubliceerde blog genaamd ‘Moderne technologieën brengen moderne uitdagingen met zich mee’ (je vindt hem hier) benoemde ik vluchtig hoe het gebruik van Office 365 (met name Exchange) op niet persistente (non-persistent) systemen verschillende uitdagingen met zich mee brengt. In deze blog leg ik je uit waar je o.a. rekening mee moet houden.

0 Comments8 Minutes

Read More

Haal jij alles uit Citrix Application Delivery Controller?

Diverse bedrijven gebruiken tegenwoordig een Citrix Application Delivery Controller (ADC) – voorheen bekend als een Citrix NetScaler. In veel gevallen wordt een ADC gebruikt om het voor werknemers mogelijk te maken om op afstand veilig te kunnen werken. Maar dat is lang niet alles wat ermee mogelijk is, vertelt Martijn de Roos van SBC Solutions.

0 Comments3 Minutes

Read More

Spectre en Meltdown – minimaliseer de impact

Als we het over Meltdown en Spectre hebben, dan is het niet zo zeer de vraag of je bent getroffen – want dat ben je vrijwel zeker. De vraag die je, jezelf zou moeten stellen is: wat moet ik (nu) doen en wat is de impact op mijn bestaande server en desktop omgeving. Ongeacht of het een virtuele (cloud) of fysieke omgeving betreft en of deze gebruik maakt van Citrix, VMware, Microsoft, of een andere aanbieder.

0 Comments5 Minutes

Read More

Tech-Sessie Carbonite bij SBC Solutions

Carbonite begon in 2005 als antwoord op de vraag: "Waarom kan er geen gemakkelijke en betaalbare manier zijn om online een back-up van bestanden te maken?" Carbonite is opgericht als een bedrijf dat voornamelijk thuis- en kleinzakelijke gebruikers bedient en beschermt nu gegevens voor meer dan 1,5 miljoen klanten en organisaties.

0 Comments3 Minutes

Read More

Techsessie Nutanix bij SBC Solutions (3 oktober 2018)

Vanavond Martijn Bosschaart van Nutanix over de vloer bij SBC Solutions voor een Techsessie. Tijdens de sessie vertelt Martijn uitgebreid over het historisch verloop van IT en vanuit welke behoefte Nutanix is ontstaan en welk doel Nutanix dient.

0 Comments5 Minutes

Read More

Windows Defender wordt volwassen met Advanced Threat Protection

McAfee EPO is een oplossing die in de zakelijke markt vaak wordt toegepast maar is op z'n zachtst gezegd roemrucht te noemen, niet in de laatste plaats door de (negatieve) opmerkingen van oprichter John McAfee over dit softwarepakket. Het voordeel aan McAfee EPO in ieder geval de mogelijkheid om de endpoint protection centraal te beheren.

0 Comments3 Minutes

Read More

Hoe voorkom ik impact op mijn gebruikers bij een Active Directory migratie?

Active Directory is tegenwoordig bijna meer dan alleen een dienst van Microsoft. Het is een ‘backbone’ geworden voor veel programmatuur. Diverse bedrijven migreren er dan ook naar, maar je wil de impact op je gebruikers natuurlijk zo klein mogelijk houden. Hoe doe je dat?

0 Comments3 Minutes

Read More