Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut

De Corona-crisis beheerst nog steeds de actualiteit maar wij hebben wij al vóór deze crisis een gaatje weten te claimen in de volle agenda van onze gast Christiaan Brinkhoff. Dat komt zeer goed uit aangezien het onderwerp van ons gesprek, Windows Virtual Desktop, goed aansluit op de actualiteit van de dag.

Windows Virtual Desktop (WVD afgekort) is een clouddienst van Microsoft die het virtualiseren van gedeelde bureaubladen en applicaties sterk vereenvoudigd. Het is de enige Desktop as a Service (DaaS) oplossing die ondersteuning biedt voor het nieuwe Microsoft Windows 10 Enterprise Multi-Session besturingssysteem en Office 365 ProPlus, inclusief verschillende optimalisaties.

Christiaan Brinkhoff werkt als Global Black Belt – Sr. Technical Specialist voor Windows Virtual Desktop – Apps & Infra bij Microsoft. Hij richt zich voornamelijk op Cloud-infrastructuur en End-User Computing – Workspace-implementaties voor de grotere wereldwijde multinationale zakelijke klanten in EMEA. Hij ontwerpt en verzorgt complexe migraties, adviseert over strategieën, schrijft plannen voor bedrijfscontinuïteit en realiseert hybride – openbare Cloud gebaseerde omgevingen.

Meer informatie over Christiaan vind je op zijn blog christiaanbrinkhoff.com

Benieuwd naar de laatste stand van zaken over Windows Virtual Desktop? Druk dan snel op Play!