Aflevering 41 – Daphne Darretta – Recruitment

Als IT-professional herken je het waarschijnlijk; via de mail of LinkedIn komt weer het zoveelste email bericht van een recruiter binnen dat er weer een mooie nieuwe uitdaging op jou ligt te wachten. Negen van de tien keer verdwijnt deze email in de prullenbak en doe je er verder weinig to niets mee.
Aangezien wij hier ook mee te maken hebben zijn we nieuwsgierig naar dit proces, waarom worden wij zo vaak benaderd en wat voor persoon schuilt er achter?
Het is ons gelukt om een recruiter te vinden die deze vragen wilde beantwoorden. Daphne Darretta was zo vriendelijk om ons te woord staan.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 40 – Eddy Willems – Ransomware en Malware

Aflevering 40 alweer van de Come Get IT Podcast en dat is toch wel een mijlpaal mogen we zeggen.
Onze eerste internationale gast (waarmee we toch lekker in Nederlands in gesprek kunnen) is tevens de eerste gast die zichzelf security expert 'by design' noemt, een eigen Wikipedia pagina heeft, werkzaam is voor het Duitse beveiligingssoftwarespecialist G DATA. Vanuit België sprak Eddy Willems met ons.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 39 – Jan Bakker – Power Automate en Graph API

In aflevering nummer 39 van de Come Get IT Podcast gaan we het hebben over Power Automate, een wellicht ondergeschoven kindje uit het Microsoft portfolio.
Wat is Power Automate en hoe werkt de combinatie samen met de Microsoft Graph API en Logic Apps?

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 38 – Hybride werken – Michel Bouman

Voor aflevering 38 van de Come Get IT Podcast hebben we een eerder besproken onderwerp van stal gehaald. Om precies te zijn het onderwerp wat in aflevering 3 van onze podcast is besproken.
In deze aflevering, die wij in 2019 hebben gepubliceerd, bespraken we de vraag "Is een fysiek kantoor nog nodig?"

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 37 – Terugblik 2021

Door omstandigheden hebben we de vorige (reguliere) uitzending moeten overslaan maar sluiten we, zoals gewoonlijk, in stijl af met onze terugblik op het afgelopen jaar.
Het was een wederom een bewogen jaar dat voorbij is gevlogen en zoals gewoonlijk evalueren we ons eigen podcast jaar.

Read More


0 Comments1 Minute

Aflevering 36 – Peter Kettenis – M365 Adoptie

Herken je dit? Je hebt je technische configuratie afgerond, je bent 100% overtuigd dat werkt maar zonder gebruikers weet je pas echt zeker of je opgetuigde Microsoft 365 oplossing gaat werken. Je bent echter als geen ander van bewust ander dat je niet zomaar een laptop bij iemand op zijn bureau kan neerleggen en dat het in een keer werkt.

Read More


0 Comments2 Minutes

Aflevering 35 – Moderne Authenticatie

Het gebruik van Moderne Authenticate, dat will zeggen met gebruikersnaam, wachtwoord en een extra apparaat (zoals een telefoon) is anno 2021 redelijk gebruikelijk denk wij.
Voor ons IT'ers waarschijnlijk wel maar toch (b)lijkt het voor het grote publiek nog niet de gouden standaard.

Read More


1 Comment1 Minutes

Aflevering 34 – Jasper van Horssen – Procesverbetering (Slimme ICT)

In deze nieuwe Come Get IT aflevering belichten we een andere kant op van ons mooie beroep, namelijk de kant van de ICT ondernemer en zoomen daarbij in op bedrijfsprocessen.

Misschien niet direct het onderwerp waarop je zit te wachten na je vakantie want bedrijfsvoering is toch maar het saaiste onderdeel van ons vak vanuit een technische oogpunt.
Jasper van Horssen weet ons te overtuigen waarom dit toch heel belangrijk is.

Read More


1 Comment1 Minutes

Een kijkje achter de schermen

Het leek ons leuk om eens een kijkje te geven achter de schermen van een podcast opname.
In deze video neemt Martijn je mee in de podcast opname van vrijdag 23 juli.
In de 2 jaar dat we een podcast maken hebben we wel met foto’s een kijkje gegeven maar er is meer natuurlijk.

Read More


0 Comments1 Minute

Aflevering 33 – Remco Fugers – Unix/Linux

In deze aflevering zoomen we in op  het Linux/Unix operating platform. We komen het, als IT'ers, nog regelmatig tegen in onze klantenomgevingen, of als besturingssysteem op het gemiddelde IoT device maar lijkt tegelijkertijd enigszins onderbelicht. Is het platform anno 2021 nog steeds relevant in ons IT-landschap? Is het daarnaast nog steeds een specialisme of kan iedereen met IT achtergrond dit inzetten?

Read More


2 Comments1 Minutes