Aflevering 45 – Robert Speulstra – Power BI

Iedereen kent het programma Microsoft Excel, zowel binnen als buiten de IT industrie maken meer dan een miljard mensen gebruik van deze applicatie en is Excel al vele jaren de standaard applicatie voor het maken van (complexere) berekeningen waarbij, onder andere, draaitabellen worden gebruikt om inzicht te krijgen in data.
Minder bekend bij het grote publiek is Microsoft Power BI, een Business Intelligence instrument om bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen die vervolgens, door middel van een gebruiksvriendelijke interface.,gebundeld kunnen werden in een rapportage.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 44 – Monique Kerssens – CTT+ Trainer

Bij het lezen van dit onderwerp kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je je afvraagt waar het precies over gaat.
Misschien heb je wel eens gehoord van de Microsoft Certified Trainer (MCT), de certificering voor educatieve experts op het gebied van Microsoft-technologieën.
Het was echter een certificaat wat eigenlijk heel simpel te behalen was. Je vulde een formulier in, een paar krabbels er onder en je mocht MCT bijschrijven op je CV.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 43 – Jasper Oosterveld – Veilig samenwerken met Teams en SharePoint

In deze aflevering van de Come Get IT Podcast blijven we een beetje in de hoek van data.
In onze vorige aflevering hadden we een specialist achter de microfoon over data-wetenschap en deze keer hebben we een specialist uitgenodigd, n dit geval Jasper Oosterveld, over het inzetten van data-classificatie binnen een organisatie. Jasper is eerder bij ons te gast geweest en heeft ons in aflevering 20 meegenomen in het goed toepassen van Governance in Teams.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 42 – Roos Rooijakkers – Data Science

Het belang van data, modellen en sturende informatie in organisaties en bedrijven, wat heeft dat met ICT te maken zou je kunnen denken.
Om deze vraag te beantwoorden hebben we voor deze aflevering Roos Rooijakkers uitgenodigd.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 41 – Daphne Darretta – Recruitment

Als IT-professional herken je het waarschijnlijk; via de mail of LinkedIn komt weer het zoveelste email bericht van een recruiter binnen dat er weer een mooie nieuwe uitdaging op jou ligt te wachten. Negen van de tien keer verdwijnt deze email in de prullenbak en doe je er verder weinig to niets mee.
Aangezien wij hier ook mee te maken hebben zijn we nieuwsgierig naar dit proces, waarom worden wij zo vaak benaderd en wat voor persoon schuilt er achter?
Het is ons gelukt om een recruiter te vinden die deze vragen wilde beantwoorden. Daphne Darretta was zo vriendelijk om ons te woord staan.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 40 – Eddy Willems – Ransomware en Malware

Aflevering 40 alweer van de Come Get IT Podcast en dat is toch wel een mijlpaal mogen we zeggen.
Onze eerste internationale gast (waarmee we toch lekker in Nederlands in gesprek kunnen) is tevens de eerste gast die zichzelf security expert 'by design' noemt, een eigen Wikipedia pagina heeft, werkzaam is voor het Duitse beveiligingssoftwarespecialist G DATA. Vanuit België sprak Eddy Willems met ons.

Read More


1 Comment1 Minutes

Aflevering 39 – Jan Bakker – Power Automate en Graph API

In aflevering nummer 39 van de Come Get IT Podcast gaan we het hebben over Power Automate, een wellicht ondergeschoven kindje uit het Microsoft portfolio.
Wat is Power Automate en hoe werkt de combinatie samen met de Microsoft Graph API en Logic Apps?

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 38 – Hybride werken – Michel Bouman

Voor aflevering 38 van de Come Get IT Podcast hebben we een eerder besproken onderwerp van stal gehaald. Om precies te zijn het onderwerp wat in aflevering 3 van onze podcast is besproken.
In deze aflevering, die wij in 2019 hebben gepubliceerd, bespraken we de vraag "Is een fysiek kantoor nog nodig?"

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 37 – Terugblik 2021

Door omstandigheden hebben we de vorige (reguliere) uitzending moeten overslaan maar sluiten we, zoals gewoonlijk, in stijl af met onze terugblik op het afgelopen jaar.
Het was een wederom een bewogen jaar dat voorbij is gevlogen en zoals gewoonlijk evalueren we ons eigen podcast jaar.

Read More


0 Comments1 Minute

Aflevering 36 – Peter Kettenis – M365 Adoptie

Herken je dit? Je hebt je technische configuratie afgerond, je bent 100% overtuigd dat werkt maar zonder gebruikers weet je pas echt zeker of je opgetuigde Microsoft 365 oplossing gaat werken. Je bent echter als geen ander van bewust ander dat je niet zomaar een laptop bij iemand op zijn bureau kan neerleggen en dat het in een keer werkt.

Read More


0 Comments2 Minutes