Aflevering 64 – Eric de Maar – Hack The Bank

Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar hoe je een bank kunt hacken? Nou, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Maar als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van applicatiebeveiliging, dan zit je hier helemaal goed. In deze aflevering gaan we in gesprek met Eric de Maar, de CEO van Dimaros, een snelgroeiend technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in cloud architectuur en voornamelijk met de Microsoft-stack. We duiken echter niet alleen in de wereld van applicatieontwikkeling; we verkennen ook de cruciale kwestie van applicatiebeveiliging.

Read More


0 Comments2 Minutes

Aflevering 63 – Niels Kok – Intune

De wereld rond het aanbieden van een digitale werkomgeving is erg aan het veranderen. Waar we in het verleden onze eindgebruikers blij konden maken met een Citrix omgeving, zien we nu een verschuiving naar het moderne werken in een 'Modern Workplace' en de meest gebruikte oplossing om dit te beheren is Microsoft Intune.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 62 – Rick en Monique Kerssens – MCT Trainer

Er kan in twee jaar een hoop veranderen in onze branche en dat geldt niet in de laatste plaats voor ICT-opleiders.
In de zomer van 2022 hadden we Monique Kerssens al te gast en In die aflevering spraken we toen (nog) over de CTT+.
De CTT+ training was een best zware "train de trainer" cursus die je kon volgen om als IT-professional je didactische vaardigheden te vergroten met het doel een training te kunnen opstellen en vormgeven.
Nu twee jaar later en CTT+ bestaat niet meer, om nu Microsoft trainingen te mogen geven dien je MCT (Microsoft Certified Trainer) te zijn.

Read More


0 Comments2 Minutes

Aflevering 61 – Jaaroverzicht 2023

Zoals elk jaar kijken we traditiegetrouw in december terug op ons Come Get IT podcast jaar en wat is ons jaar weer snel voorbij gevlogen!
We begonnen dit jaar met het kleine feestje van onze jubileum aflevering en hebben de rest van het jaar gevuld met een aantal nieuwe gasten maar ook terugkerende gasten hebben we dit jaar mogen verwelkomen achter de microfoon om leuke opnames te maken.

Read More


1 Comment1 Minute

CGIT EXTRA – CloudExpo 2023

Op woensdag 6 december zijn wij afgereisd naar de Cloud Expo 2023 in Houten voor weer eens een nieuwe EXTRA aflevering!
Het was voor ons het eerste bezoek aan dit evenement dat nu voor het 2e jaar is georganiseerd.
We hebben zoals gewoonlijk de beursvloer bezocht, een aantal breakout-sessies bijgewoond en weer interessante personen gesproken.

Read More


0 Comments1 Minute

Aflevering 60 – Niek Boevink – Citrix

Aflevering nummer zestig van de Come Get IT Podcast is een aflevering waar we een tijd naar uitgekeken hebben. We hebben in onze podcast veel onderwerpen voorbij laten komen de maar over Citrix is het maar mondjesmaat gegaan en het is sowieso lang geleden dat we daar over gesproken hebben.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 59 – Remco Fugers & Mathieu Landvreugd – Linux

Het grote voordeel van van de Come Get IT podcast is eigenlijk heel simpel, we kunnen alle kanten op met IT onderwerpen en zo deze aflevering ook weer.
In aflevering 33 hadden we namelijk Remco Fugers te gast en in die aflevering hebben we gesproken over het gebruik van Unix, Linux en open source gebaseerde software in IT-infrastructuur.
Deze aflevering is zo goed beluisterd dat we hebben besloten om na twee jaar Remco nogmaals uit te nodigen. Alleen Remco zei dit keer wel; Dan kom ik niet alleen, Ik neem Mathieu Landvreugd mee!

Read More


2 Comments1 Minutes

Aflevering 58 – Erwin Derksen – Active Directory en zijn Toekomst

Het was in de beginjaren dat wij deze podcast zijn begonnen, dus alweer een tijdje geleden, dat we het onderwerp van deze uitzending besproken hebben.
We vonden het dus erg zinvol om het onderwerp weer eens door te nemen en hoe tof is het dat we dat dezelfde gast uit onze aflevering van 2019 weer bereid hebben gevonden om met ons de geschiedenis maar ook de toekomst te bespreken van Microsoft's Active Directory.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 57 – Louëlla (Lou) Creemers – .NET & C#

Het is ons zo goed bevallen om volledig uit onze comfort zone te stappen in de vorige podcast aflevering dat en daarom doen wij het gewoon nog een keer!
We duiken in deze aflevering dan wel de techniek in maar een kant waar wij toch minder in thuis zijn. In deze aflevering gaan wij met Louëlla Creemers, ook wel bekend als Lou, in gesprek over het ontwikkelen van applicaties en met name web applicaties met behulp van .NET en C#, oftewel: Software development.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 56 – Remco Nijkamp – Vitaliteit voor IT’ers

Voor de meeste van onze luisteraars is het zomervakantie of komt deze er bijna aan. Dit is over het algemeen het moment dat je de kans krijgt om je laptop scherm dicht te klappen, je "out of office" aan te zetten, helemaal tot rust te komen en je vitaliteit te herstellen. Dit is voor ons niet veel anders en zo ook voor Remco Nijkamp, een collega IT'er die decennialange actief is geweest in onze branche.
Enige tijd geleden heeft hij echter een carrière-switch gemaakt en is, door verschillende studies, opgeleid is tot Vitaloog® en heeft daar zijn werk van gemaakt.

Read More


0 Comments1 Minutes