Aflevering 50 – Jubileum met Xander Hartog

Na ruim 3 jaar podcast maken was daar een mooie mijlpaal, we hebben onze vijftigste aflevering bereikt!
Dat wilden en konden wij uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan en om deze heuglijke gebeurtenis extra te omlijsten hebben we voor deze aflevering Xander Hartog uitgenodigd, ons 'technisch geweten' uit de begindagen van de podcast.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 49 – Jaaroverzicht 2022

Een jaar is weer voorbij gevlogen en dat betekent (traditiegetrouw) dat Sander en Martijn weer bij elkaar komen om terug te blikken op het afgelopen jaar.
Een jaar waarin we nog begonnen met het opnemen van de podcast in een virtuele podcast studio maar we als snel van Almere verhuisd zijn naar een opnamelocatie in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam waar we een ook nog 's een nieuwe podcast opname set in gebruik hebben genomen.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 48 – Femke Cornelissen – Modern Werken en Adoptie

In deze aflevering hebben we gesproken met Femke Cornelissen over modern werken en adoptie., deze gaste hebben wij al eerder in ons verslag van Experts Live in onze podcast mogen verwelkomen en is meteen ook de eerste vriendin van de show! 


Read More


0 Comments2 Minutes

CGIT Extra – TBX 2022

Op donderdag 3 november zijn Sander en Martijn met een portable microfoon afgereisd naar de Jaarbeurs in Utrecht. Daar werd het tweedaagse TBX evenement georganiseerd.
Dit was de tweede editie van dit evenement onder de naam TBX waar het het evenement in de voorgaande jaren bekend stond als InfoSecurity. In 2019 hebben we hier verslag van gedaan

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 47 – Albert Jan Schot (Appie) – Project Cortex en Power Platform

In deze aflevering hebben wij weer een vriend van de show uitgenodigd in de van Nelle Fabriek, de plek waar we al een sinds enige tijd één keer per maand op vrijdag vriendelijk worden ontvangen voor een podcast opname. We hebben Albert Jan Schot (we mogen Appie zeggen) weer te gast. Appie was in aflevering 19 ook al te gast, toen in een aflevering die we op afstand opnamen. In de aflevering uit 2020 hebben we gesproken over Project Cortex, een nieuw project van Microsoft waar Appie zich op dat moment actief mee bezighield en hij op dat moment al veel kennis over had.

Read More


0 Comments2 Minutes

CGIT Extra – Experts Live! 2022

Eindelijk weer een Come Get IT EXTRA Podcast!
In 2020 hebben wij voor het laatst een extra aflevering gepubliceerd en in 2019 waren voor de eerste keer we bij Experts Live, wat voor ons de eerste aflevering die we maakten vanaf een evenement. We improviseerden toen nog met microfoons die we aangesloten hadden op onze telefoons.

Read More


0 Comments2 Minutes

Aflevering 46 – Jeroen Bijen – Infrastructuur en Security in Tijdsperspectief

In deze aflevering van de Come Get It podcast gaan we weer eens de kant van de security op met een interessant onderwerp en een goede gesprekspartner.
Deze gast stelt zichzelf voor als een gepassioneerde IT-professional met sterke analytische vaardigheden, in staat om meerdere rollen tegelijkertijd uit te voeren en met het vermogen
op een hoog abstractieniveau te denken. Daarnaast is hij uitgerust met diepgaande technische kennis in een breed scala aan vakgebieden, waardoor hij in staat is om gemakkelijk op dezelfde golflengte communiceren met verschillende belanghebbenden. Werkzaam als Cyber Security Architect voor het Miniserie van Defensie en Process Manager Information Security bij Geldmaat.
Onze gast: Jeroen Bijen uit Hengelo.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 45 – Robert Speulstra – Power BI

Iedereen kent het programma Microsoft Excel, zowel binnen als buiten de IT industrie maken meer dan een miljard mensen gebruik van deze applicatie en is Excel al vele jaren de standaard applicatie voor het maken van (complexere) berekeningen waarbij, onder andere, draaitabellen worden gebruikt om inzicht te krijgen in data.
Minder bekend bij het grote publiek is Microsoft Power BI, een Business Intelligence instrument om bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen die vervolgens, door middel van een gebruiksvriendelijke interface.,gebundeld kunnen werden in een rapportage.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 44 – Monique Kerssens – CTT+ Trainer

Bij het lezen van dit onderwerp kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je je afvraagt waar het precies over gaat.
Misschien heb je wel eens gehoord van de Microsoft Certified Trainer (MCT), de certificering voor educatieve experts op het gebied van Microsoft-technologieën.
Het was echter een certificaat wat eigenlijk heel simpel te behalen was. Je vulde een formulier in, een paar krabbels er onder en je mocht MCT bijschrijven op je CV.

Read More


0 Comments1 Minutes

Aflevering 43 – Jasper Oosterveld – Veilig samenwerken met Teams en SharePoint

In deze aflevering van de Come Get IT Podcast blijven we een beetje in de hoek van data.
In onze vorige aflevering hadden we een specialist achter de microfoon over data-wetenschap en deze keer hebben we een specialist uitgenodigd, n dit geval Jasper Oosterveld, over het inzetten van data-classificatie binnen een organisatie. Jasper is eerder bij ons te gast geweest en heeft ons in aflevering 20 meegenomen in het goed toepassen van Governance in Teams.

Read More


1 Comment1 Minutes