Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut

Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar hoe je een bank kunt hacken? Nou, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Maar als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van applicatiebeveiliging, dan zit je hier helemaal goed.

In deze aflevering gaan we in gesprek met Eric de Maar, de CEO van Dimaros, een snelgroeiend technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in cloud architectuur en voornamelijk met de Microsoft-stack. We duiken echter niet alleen in de wereld van applicatieontwikkeling; we verkennen ook de cruciale kwestie van applicatiebeveiliging.

Het is een feit dat zelfs de meest bekwame ontwikkelaars soms niet bewust zijn van mogelijke beveiligingslekken in hun applicaties. Eric heeft hier een unieke oplossing voor bedacht: de “Hack the Bank” security awareness training voor developers.

Dit is geen gewone trainingservaring. Het is een traject dat e-learning, puzzels en gaming-elementen combineert, allemaal ontworpen om ontwikkelaars bewust te maken van de potentiële beveiligingsrisico’s die inherent zijn aan het ontwikkelen van applicaties. Het speelt zich daarbij niet af in een gewone trainingsruimte; nee, deze training vindt plaats in een speciaal ontworpen kelder. Een echt uniek concept, zelfs in de wereld van trainingen in Nederland.

Eric deelt graag zijn inzichten over dit innovatieve trainingsprogramma en hoe het bijdraagt aan het creëren van een veiligere ontwikkelomgeving. Als gepassioneerde CEO van Dimaros heeft hij een diepgaand begrip van de technische aspecten van cloud architectuur, maar hij is ook zeer bedreven in het afstemmen van zakelijke doelstellingen met technische roadmaps.

Kortom, deze aflevering biedt niet alleen een fascinerend inzicht in de wereld van applicatiebeveiliging, maar ook in de unieke benadering van Dimaros om ontwikkelaars bewust te maken van dit kritieke aspect van softwareontwikkeling. Blijf luisteren om meer te weten te komen over Hack the Bank en hoe het de norm stelt voor beveiligingsbewustzijnstrainingen in Nederland en daarbuiten.