Gemiddelde leestijd: 2 Minuten

Een van de sprekers tijdens het aanstaande Come Get IT evenement van 28 maart aanstaande is: Christiaan Brinkhoff. Christiaan is een zelfstandig Cloud architect en technologie evangelist voor Fslogix, nu een onderdeel van Microsoft. Christiaan is geen onbekende binnen de verschillende IT communities. Hij reist met enige regelmaat de wereld over om op verschillende congressen te spreken. We zijn dan ook blij dat Christiaan nog een plekje vrij had in zijn, vaak overvolle agenda.

De Windows Virtual Desktop (WVD)

In een notendop… De WVD is een virtuele desktop/werkplek, gebaseerd op Windows 10 (de Enterpise variant) welke wordt aangeboden vanuit de Microsoft Azure Cloud, exclusief wel te verstaan. De WVD zal niet te gebruiken of te verkrijgen zijn vanuit andere Cloud aanbieders. Zelf draag je zorg voor je applicaties en/of data terwijl Microsoft het volledige beheer van de ‘backend’ op zich neemt.

De afgelopen jaren was het niet, tot zeer beperkt mogelijk om een op Windows 10 gebaseerde werkplek vanuit de Cloud af te nemen. Technisch is dit natuurlijk nooit een probleem geweest. Het was puur een (strategische) licentie beperking vanuit Microsoft waardoor dit werd tegengehouden. Nu deze laatste horde is weggenomen schreeuwt Microsoft dit, bijna letterlijk van de daken.

Vanzelfsprekend komt er meer bij kijken dan ‘slechts’ het bovenstaande, en zijn de mogelijkheden rondom het gebruik van bijvoorbeeld andere besturingssysteem (naast Windows 10) een stuk uitgebreider dan hier beschreven.

Een overzicht

In ongeveer 35 minuten verteld Christiaan ons hoe de Windows Virtual Desktop propositie er uit komt te zien. De dienst moet namelijk nog officieel gelanceerd worden. Wat de mogelijk en onmogelijkheden zijn en waar we eventueel rekening mee moeten houden. Hoe het licentie technische in elkaar steekt, een aantal primaire use-cases, en meer. Maar ook, wat betekend dit voor oplossingen als Citrix Virtual Apps en desktops, om maar een voorbeeld te noemen. Kortom, bereid je voor op een informatie overload.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Schrijf je in via onderstaande link. Tijdens de afsluitende borrel stel je, je vragen aan Christiaan of aan een van de andere aanwezigen.

Tot de 28ste, wij hebben er alvast zin in!

Inschrijven