Gemiddelde leestijd: 2 Minuten

Walter van Uytven (CEO) zal ons namens Awingu meenemen in de wondere wereld van de ‘Unified Workspace’. Een enkel (web) portaal voor al je applicaties ongeacht het type. Denk aan SaaS, web en traditioneel gepubliceerde applicaties, inclusief data en overige resources als bijvoorbeeld een virtuele desktop. Toegankelijk vanaf ieder type apparaat – veilig, effectief en kosten efficiënt.

Transformatie

Veel bedrijven bevinden zich in een digitale transformatie, bewust of onbewust. Als gevolg heeft men te maken met een wirwar aan verschillende applicatie en desktop vormen. SaaS, mobiel en op web gebaseerde applicaties zijn meer en meer in opkomst.

Aan de andere kant zijn de traditioneel aangeboden applicaties (vaak ook wel ‘legacy’ genoemd) in veel gevallen kritisch voor de bedrijfsvoering en daarom onmisbaar. Het ‘verSaaSen’ van deze applicaties verloopt traag en zal in meerdere gevallen helemaal niet mogelijk zijn.

Een feit waar we de komende jaren mee moeten leren leven, een uitzondering daar gelaten natuurlijk.

Wat we willen voorkomen is dat onze gebruikers hier hinder aan ondervinden. We willen bijvoorbeeld niet dat men op drie (of meer) verschillende locaties in moet loggen om toegang tot bepaalde applicaties, data en/of desktops te krijgen. Laat staan dat hier verschillende accounts voor gebruikt moeten worden. Of, dat er vanuit een enkel account meerdere keren opnieuw ingelogd dient te worden.

Dit is waar Awingu helpt. Door een enkel portaal aan te bieden waarin alle type applicaties, desktops en data worden geaggregeerd. Gebruikmakend van o.a. Single Sign-On wordt het leven van zowel de gebruiker als beheerder vereenvoudigd.

Verder

Ze gaan zelfs een stap verder en beweren een vervanger te kunnen zijn voor traditionele VDI en applicatie virtualisatie oplossingen als XenApp en/of XenDesktop. De Awingu componenten maken gebruik van de bestaande IT infrastructuur (on-premises en in de Cloud), zoals integratie met een bestaande Active Directory bijvoorbeeld, en ondersteunen vrijwel alle Hypervisors van naam.

Kortom, voldoende stof tot nadenken en interessante materie voor ons aanstaande evenement op 28 maart waarin de moderne werkplek, manier van werken en beheren centraal zullen staan. Zien we je daar? Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Gebruik de onderstaande link om je in te schrijven. Tot snel.

Inschrijven