Gemiddelde leestijd: 2 Minuten

Na een lange en warme zomer was het donderdag 13 september weer tijd om van start te gaan met de SBC tech-sessies. Voor de eerste tech-sessie na de zomer was Carbonite, in de persoon van Martin Pesa, te gast om te vertellen over de producten die Carbonite in haar portfolio heeft.

Carbonite begon in 2005 als antwoord op de vraag: “Waarom kan er geen gemakkelijke en betaalbare manier zijn om online een back-up van bestanden te maken?” Carbonite is opgericht als een bedrijf dat voornamelijk thuis- en kleinzakelijke gebruikers bedient en beschermt nu gegevens voor meer dan 1,5 miljoen klanten en organisaties.

Begin 2016 nam Carbonite EVault over en deze overname breidde het gegevensbeschermingsportfolio van Carbonite uit met hybride back-up- en noodhersteldiensten voor grotere bedrijven.

Een jaar later breidde Carbonite zich uit naar oplossingen van op enterprise-gebied met de overname van Double-Take Software en het toevoegen van hun portfolio aan de services voor High Availability en datamigratie.

Carbonite Server

De avond begon met een korte presentatie door Martin Pesa over Carbonite en de verschillende oplossingen die aanbieden op het gebied van backup en High Availability.

Ransomware. Menselijke fouten. Hardware storingen. De lijst van bedreigingen voor bedrijfsgegevens en -systemen is eindeloos.

Carbonite Server is een backup oplossing voor fysieke, virtuele en legacy-systemen en Martin Pesa heeft met veel enthousiasme en een goede dosis humor de punten laten zien waarin Carbonite Server zich onderscheidt van andere oplossingen in de markt.

Met name de mogelijkheid om backups in de cloud te bewaren en hiermee het risico op dataverlies enorm te verminderen sprong daarbij in het oog.

Carbonite Move

Iedereen die bekend is met virtualisatie, is bekend met het begrip High Availability.
Echter zal dit voor de meesten ook voorbehouden zijn voor een virtuele omgeving, welke hypervisor je hiervoor ook kiest.
Carbonite Move is wat betreft de uitzondering op de regel.

Fysieke systemen, die vaak kritiek zijn binnen een organisatie, worden vaak buiten een rampenplan gehouden. Om ervoor te zorgen dat deze servers worden beschermd en beschikbaar blijven, kan Carbonite Move zowel Windows- als Linux-servers repliceren naar elke doelomgeving wenselijk: fysiek, virtueel of cloud.

In geval van een storing is het mogelijk om in enkele minuten of seconden handmatig of automatisch een failover naar de secundaire server te starten waarbij het herstelpunt actueel kan zijn of juist het systeem wordt teruggezet naar een eerder punt vóórdat er een storing of infectie optrad.  Al met al geen nieuwe technologie maar wel onderscheidend in de oplossing die Carbonite hiermee biedt.

Het was wederom een leuke en leerzame avond,  mede gezien de reacties van de SBC collega’s.

Meer weten over Carbonite en de verschillende oplossingen die zij bieden?

https://www.carbonite.com/products/carbonite-products/