Gemiddelde leestijd: 2 Minuten

Een van de sprekers tijdens het aanstaande Come Get IT evenement van 28 maart aanstaande is: Niels Kok. Niels is een Senior technisch specialist met de nodige bagage, werkzaam voor Avensus in Almere. Het afgelopen half jaar heeft Niels zich alle ins en outs van Windows Auto Pilot en de OOBE (Out Of the Box Experience), als onderdeel van Intune eigen gemaakt. Tijdens zijn sessie gaat hij ons daar niet alleen het een en ander over vertellen, maar ook laten zien in de vorm van een hands-on demo.

Auto Pilot

Is onderdeel van Windows 10 en heeft als primair doel om zakelijke apparaten gereed te maken voor gebruik, volledig geautomatiseerd wel te verstaan. Eenvoud en efficiëntie zijn hier de sleutel woorden. Op basis van verschillende ‘custom profiles’ zijn vooraf gedefinieerde, en gedetailleerde configuraties eenvoudig toe te passen zonder dat daar menselijke interventie voor nodig is. Ook het eventueel ‘resetten’ van een apparaat, wanneer deze van collega wisselt bijvoorbeeld, is met een simpele muisklik te regelen.

Puzzel werk

Vanzelfsprekend gaat daar wel het nodige ‘puzzel’ werk aan vooraf, iets waar Niels inmiddels alles van af weet. Voor diverse eindklanten heeft Niels volledig op maat gemaakte Auto Pilot configuraties (custom profiles) samengesteld en succesvol toegepast op honderden apparaten tegelijkertijd.

Tijdens kantoor uren, maar ook ver daarbuiten heeft Niels de nodige uren gemaakt om dit alles in de vingers te krijgen. Ook het delen van deze kennis met collega’s wordt niet uit het oog verloren. De afgelopen maanden heeft Niels meer dan eens collega’s bijgestaan en geholpen met het inrichten en uitrollen van een dergelijk concept. Iets wat erg wordt gewaardeerd en waar hij zelf ook veel plezier aan beleeft.

Meer weten? Schrijf je in via onderstaande link en stel tijdens de afsluitende borrel je vragen aan Niels of aan een van de andere aanwezigen.

Tot de 28ste, wij hebben er alvast zin in!

Inschrijven