Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut

Dit jaar heb ik namens SBC Solutions het Experts Live! 2018 evenement bijgewoond, zoals gewoonlijk georganiseerd in Cinemec Ede. Natuurlijk kon het niet anders dan dat mij aantal dingen opvielen die ik graag wil delen.

Allereerst, Windows Server is here to stay! Tijdens Experts Live werden er weer diverse dingen aangestipt die aantonen dat deze server nergens heen gaat de komende jaren.

Linux, Docker en containers

Er was een tijd dat Microsoft en Linux slecht door één ICT-deur konden, die tijd lijkt voorbij. Een verdere integratie van Linux en Windows Server wordt namelijk bewerkstelligt door middel van Docker en containers. Op deze manier wordt het steeds makkelijker een Linux-server, binnen een container, op het Windows server platform te draaien.

Microsoft Teams

Er wordt door Microsoft een steeds grotere focus gelegd op het (samen)werken via Microsoft Teams. Het bouwen van apps binnen deze omgeving, ter bevordering van onderlinge samenwerking, wordt steeds makkelijker en is niet meer voorbehouden aan ontwikkelaars omdat het doel is dat iedereen dat moet kunnen.

Om dit kracht bij te zetten wordt Microsoft Teams aangeboden als een gratis en serverless product waarmee de drempel om hiermee aan de slag te gaan zo laag mogelijk wordt gelegd.

Windows Defender

Daarnaast blijft Microsoft ook de focus houden op security en wordt een verdere integratie van Windows Defender in zowel Windows Server als Windows 10 bevorderd met de introductie van technieken als Attack Surface Reduction.

Natuurlijk is heb ik meer gezien en is er over bovenstaande onderwerpen nog meer te vertellen. In toekomstige blogs vertel ik wat dat betreft graag meer.

Wat duidelijk is; Microsoft is en blijft zéér actief in het ontwikkelen en introduceren van nieuwe technieken en daar komt de komende jaren geen verandering in.

Meer info: https://expertslive.nl/