Gemiddelde leestijd: 2 Minuten

Dat Nutanix een innovatief bedrijf is wisten de meesten al, maar dat ze ook actief zijn binnen de Formule 1 is voor velen toch wel nieuws. Bart Groot Zevert, Sr. System Engineer bij Nutanix komt ons vertellen hoe zij hun Web-Scale Hyperconverged oplossingen inzetten t.b.v. het xxx Formule 1 team.

Koning

Formule 1 (F1) wordt beschouwd als de koning van de motorsport. De sport kent glamoureuze races, hoge snelheden, drama en trekt de grootste massa’s naar de meest spectaculaire circuits over de hele wereld – waaronder Nederland vanaf 2020. Ik vertel de meeste van jullie niets nieuws. Maar…

Geschiedeis

Slechts enkele F1-teams hebben hebben een geschiedenis zo rijk als die van xxx, opgericht door xxx in 1977. Met maar liefst 7 kampioenschap titels, 114 race overwinningen, 128 pole-positions, 9 constructeurs titels en 712 race starts zijn ze een klasse apart.

Uitdagingen

Grote telemetrie datasets, afkomstig van de F1 auto’s, plus highdefinition video beelden zorgde voor problemen en vroegen veel van hun bestaande systemen. Hiernaast liet de mobiliteit en beheerbaarheid van de toenmalige infrastructuur te wensen over.

Het duurde soms tot aan drie minuten om een data set te kunnen openen. Aangezien de teams over het algemeen maar een uur tussen training sessies hebben om de auto te finetunen, en ook nog eens te maken hebben met verschillende sets aan data was dit een onwenselijke situatie.

Benieuwd naar het volledige verhaal? Op 4 juli aanstaande neemt Bart ons mee in een digitaal kijkje achter de schermen van werelds meest populaire autosport. 

Met Circuits over de hele wereld is de Formule 1 een groot (en zeer kostbaar) rondreizend circus. Een belangrijk deel van de infrastructuur dient daarom flexibel en mobiel te zijn. De combinatie van Dell en Nutanix hard en software was een zo goed als perfecte match.

Inmiddels heb ik van Bart begrepen dat er overleg met het xxx team heeft plaats gevonden en dat er opnieuw interessante content aan de presentatie is toegevoegd – ik ben erg benieuwd!

Meer informatie en inschrijven

Via onderstaande link kun je, je inschrijven en vind je verdere details rondom de locatie en de agenda van deze avond.

Tot de 4e van juli!

INSCHRIJVEN / meer info