Gemiddelde leestijd: < 1 Minuut

Herken je dit? Je hebt je technische configuratie afgerond, je bent 100% overtuigd dat werkt maar zonder gebruikers weet je pas echt zeker of je opgetuigde Microsoft 365 oplossing gaat werken. Je bent echter als geen ander van bewust ander dat je niet zomaar een laptop bij iemand op zijn bureau kan neerleggen en dat het in een keer werkt.

Dus wat doe je dan? Je gaat naast de gebruiker zitten, helpt hem op weg, de persoon in kwestie kan gebruik maken van zijn nieuwe virtuele werkomgeving en klaar, toch?? Nee eigenlijk niet.

Een paar ogenblikken later staat de collega weer bij je op de stoep met vragen waarvan jij van in eerste instantie aangenomen hebt dat hij/zij hier best zelf uit gekomen was…Jij bent echter van de techniek en de gebruiker heeft functionele hulpvragen, ziet een hoop nieuwe functies waarvan de collega niet precies weet wat er mee te doen.

Hier moeten we iets mee en we noemen dit ook wel gebruikersadoptie en daarom spraken we met Peter Kettenis, een expert op dit gebied. Hij heeft zich gespecialiseerd in gebruikersadoptie van Microsoft 365.

Peter heeft ons een inkijk gegeven waarom adoptie toch echt een belangrijk onderdeel moet zijn van je Microsoft 365 implementatie.

Peter is werkzaam bij Cavero als Office365 consultant. Hij is dagelijks bezig met trainen van eindgebruikers en begeleiden van organisaties in de adoptie in Microsoft 365. Zelf noemt hij het inmiddels geen adoptie meer, maar wat dan wel? Dit hoor je in aflevering 36 van de Come Get IT podcast.