Waarom PowerShell voor mij een uitkomst is bij het beheer van VM’s

Bij SBC Solutions gebruiken we graag PowerShell, dat voor diverse taken in te zetten is. Het is een ontzettend veelzijdige tool. Op het gebied van het beheer van virtuele machines (VM’s) bleek het bijvoorbeeld interessant te zijn op een manier waar ik nog niet eerder aan gedacht had.

0 Comments3 Minutes

Read More

Podcast aflevering 4 – Informatie beveiliging en privacy in de cloud

“Security, bescherming van persoonsgegevens, AVG, staat mijn data wel veilig in de cloud” Dit lijken vrij standaard vragen en termen die je met regelmaat wel hebt gehoord. Maar hoe zit het met Informatie beveiliging en bescherming van de data.

0 Comments1 Minute

Read More

Verslag Microsoft Ignite the Tour Amsterdam

Samen met mijn collega’s was ik dit jaar aanwezig op Microsoft Ignite The Tour 2019, gehouden op 20 en 21 maart in Amsterdam. Helaas was ik niet in staat om beide dagen aanwezig te zijn, waardoor ik de presentatie over de  Windows Virtual Desktop op donderdag heb moeten missen. Gelukkig was er op woensdag wel genoeg te zien en horen wat dat mij de oren deed spitsen.

0 Comments6 Minutes

Read More

Office 365 Network Performance Assessment

Waarom is mijn Office 365 zo traag? Helaas kan ik er niet vanuit gaan dat jij deze vraag niet met regelmaat hebt ontvangen. Begin deze maand heeft Microsoft een portaal aangeboden waarop je, je snelheid kunt analyseren en vergelijken met je eigen interne omgeving.

0 Comments3 Minutes

Read More

Podcast aflevering 3 – Fysiek kantoor

Ditmaal hebben we geen gast in deze aflevering maar hebben we een discussie met ons drieën. We delen in dit gesprek onze ideeën over het gebruik van een fysiek kantoor als werkplek. Hebben wij als IT-ers nog een fysiek kantoor nodig om te werken, overleggen of meetings te houden? Hoe de Cloud helpt met keuzes maken in hoe wij ons werk organiseren is daarbij een centraal thema. Luister nu naar onze ideeën en meningen.

0 Comments1 Minute

Read More

Uitgelicht! Come Get IT event spreker: Christiaan Brinkhoff

Een van de sprekers tijdens het aanstaande Come Get IT evenement van 28 maart aanstaande is: Christiaan Brinkhoff. Christiaan is een zelfstandig Cloud architect en technologie evangelist voor Fslogix, nu een onderdeel van Microsoft. Christiaan is geen onbekende binnen de verschillende IT communities en reist met enige regelmaat de wereld over om op verschillende congressen te spreken. We zijn dan ook blij dat Christiaan nog een plekje vrij had in zijn, vaak overvolle agenda.

0 Comments2 Minutes

Read More

Uitgelicht! Come Get IT event spreker: Walter van Uytven

Walter van Uytven (CEO) zal ons namens Awingu meenemen in de wondere wereld van de ‘Unified Workspace’. Een enkel (web) portaal voor al je applicaties ongeacht het type. Denk aan SaaS, web en traditioneel gepubliceerde applicaties, inclusief data en overige resources als bijvoorbeeld een virtuele desktop. Toegankelijk vanaf ieder type apparaat en volledig veilig. Effectief en kosten efficiënt.

0 Comments2 Minutes

Read More

Waarom applicatie packaging voor iedereen een uitkomst kan zijn

Binnen een organisatie worden vaak diverse applicaties en andere software gebruikt om de dagelijkse werkzaamheden mogelijk te maken. Het kan interessant zijn om de wijzigingen en updates aan die applicaties te automatiseren. Met applicatie packaging wordt de installer van een bestaande applicatie aangepast of geconverteerd om hem geschikt te maken om software te distribueren. De software wordt vervolgens automatisch en volgens de eisen van de organisatie geïnstalleerd op een apparaat. Tussenkomst van een gebruiker of beheerder is dan niet langer vereist.

0 Comments3 Minutes

Read More

Uitgelicht! Come Get IT event spreker: Niels Kok

Een van de sprekers tijdens het aanstaande Come Get IT evenement van 28 maart aanstaande is: Niels Kok. Niels is een Senior technisch specialist met de nodige bagage, werkzaam voor Avensus in Almere. Het afgelopen half jaar heeft Niels zich alle ins en outs van Windows Auto Pilot en de OOBE (Out Of the Box Experience), als onderdeel van Intune eigen gemaakt. Tijdens zijn sessie gaat hij ons daar niet alleen het een en ander over vertellen, maar ook laten zien in de vorm van een hands-on demo.

0 Comments2 Minutes

Read More

Podcast aflevering 2 – Soft Skills voor een IT-er

We zijn alweer een maand verder na de lancering van onze eerste podcast afleveringen. Wij hebben weer een nieuwe aflevering voor je klaar staan van onze “Come Get IT Podcast” Jij bent goed in je vak, je hebt parate kennis binnen je vakgebied en je weet alles. Maar hoe goed ben je in communiceren met je klant? Oftewel, je soft-skills. In deze aflevering hebben wij Rob Tummers aan de tand gevoeld met de vraag “Waarom moeten wij als IT-ers bijgeschoold worden in onze soft skills?” En nieuwsgierig wat NLP betekent? Druk dan nu op play!

0 Comments1 Minutes

Read More